2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme ve Ders Kayıtlanma İşlemleri ve Haftalık Ders Programı

Fakültemiz ders kayıtları  06 Şubat Salı Günü 10:00'da başlayacak, 11 Şubat 2024 Pazar günü saat 23:59’a kadar devam edecektir. Ders kayıtlanma ve yenileme işlemi, Üniversitemize yeni kaydolan öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrencilerimiz tarafından yerine getirilmelidir. Belirlenen süre içerisinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o dönem için hiç bir şekilde ders alamayacakları gibi, sınavlara giremeyecekler ve öğrencilik haklarından da yararlanamayacaklardır.

Öğrenim ücreti veya katkı payları ödeme işlemleri 01-16 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak olup, öğrenim ücreti veya katkı payı borcunuzun bulunması durumunda üzerinizdeki borç kaldırılmadan seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilmeyecek ve ders kaydı/ kayıt yenileme işleminiz tamamlanmayacaktır. Kayıt Yenileme veya Ders Kaydı işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dâhil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Öğrenciler ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerini  ubys.hitit.edu.tr  adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS Sistemi'ne giriş yaparak çevrim içi (online) olarak  yapacaklardır.

Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilerimizin UBYS sistemine giriş için  Kullanıcı Adı Öğrenci Numarası; Şifre ise T.C. Kimlik Numarasıdır. (Öğrenci Numaranızı öğrenmek için tıklayınız.) Sisteme ilk girişte şifrenizin değiştirilmesi önemle tavsiye olunur.

Ders Kayıt işlemleriniz Danışmanınız tarafından onaylandıktan sonra tamamlanacaktır. Danışmanınız uygun göreceği durumlarda sistem üzerinden seçtiğiniz derslerde değişiklik yaparak incelemeniz için yeniden size gönderebilir. Ders kaydınızın onaylandığını görene kadar ders kayıt aşamalarını mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir.

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜM VE SINIF BAZINDA KREDİ LİMİTLERİ

REKREASYON BÖLÜMÜ

21

30

34

45

44

* Formasyon dersleri için tanımlanan krediler, bölüm dersleri için kullanılamaz.

SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

19

34

42

45

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

18

21

18

30

43

46

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ

19

23

Formasyon dersleri aşağıda listelenmiş olup ders kayıt ekranında ilgili dersleri çıkmayan öğrenciler Program Dışı Dersler sekmesinden dersin adını ya da kodunu bularak seçmeleri gerekmektedir. Öğrenci işleri birimi tarafından ders seçim işlemi yapılmayacak olup formasyon dersleri tamamen öğrenciler tarafından seçilecektir. O yüzden formasyon alan öğrencilerimizin ders seçimlerini eksiksiz yapması gerekmektedir. Geçmiş dönemde formasyon dersi almayan öğrenciler ilk kez bu dönem formasyon dersi seçemeyeceklerdir.

DERS KODU

DERS ADI

ŞUBE

2. SINIF

2. SINIF

FRM302

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

FRM304

Rehberlik ve Özel Eğitim

FRM302

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

FRM304

Rehberlik ve Özel Eğitim

FRM402

Öğretmenlik Uygulaması

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

TARİH

İŞ VEYA İŞLEMLER

05-11 Şubat 2024

Öğrenci Katkı Paylarını Yatıran Öğrenciler İçin Ders Kayıtları ve Danışman Onayları

Fakültemiz Ders Kayıtları 06 Şubat - 10:00 da başlayacaktır.

13-15 Şubat 2024

Ders Ekleme- Bırakma, Mazeretli Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları

19 Şubat 2024

Derslerin Başlaması

Ders Kayıt İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

1.      Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrencinin bizzat kendisi sorumludur.

2.      Öğrenci, akademik takvimde belirlenen süre içinde derslere kayıt yaptırmak zorundadır.

3.      Kaydını yenilemeyen öğrenci ders alamaz, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.

4.      Haftalık ders programında diğer derslerle kısmen de olsa çakışan derslere kayıt yapılamaz. Bu koşul devamsızlık sebebiyle tekrar alınan dersler için de geçerlidir.

5.      Katkı payı/öğrenim ücreti ödeme yükümlülüğü olan öğrenciler, ödeme yaptıktan sonra ders seçimi yapabilirler.

6.    Öğrenci, normal olarak alması gereken yarıyılda almadığı veya alıp da başarılı olamadığı derslere, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan itibaren alamadığı ya da başarısız olduğu derslerden başlayarak öncelikle kaydolmak zorundadır.

7.      Üçüncü yarıyıldan itibaren GANO'ya bakılmaksızın öğrencinin bir yarıyılda kaydolabileceği derslerin azami kredi miktarı, o yarıyıl için belirlenmiş kredi miktarının 1/3'ten fazlasını geçemez.

8.  Öğrencilerimiz söz konusu tarihler arasında kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS'ye girecek ve "Kayıt Yenile veya Kaydımı Tamamla" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini gerçekleştireceklerdir. Ancak borcu olanlar öncelikle borçlarını ödeyecekler ve ödeme tamamlandıktan sonra kayıt yenilemeyi tamamlayabileceklerdir.

9.  Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dahil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.
(Deprem bölgesinde olan öğrencilerimiz harç ödemesi yapmayacaklardır.)
UBYS Öğrenci Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.
Öğrenci Ders Seçimi Kılavuzu için tıklayınız.
Öğretim Elemanı Ders Kayıtlanma Süreçleri için tıklayınız.
Hitit Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim–Öğretim ve Sınav Yönetmeliği için tıklayınız.